teisipäev, 4. veebruar 2014

Heegeldatud südamed


Tüdrukute tuppa tegin kaunistuseks kaks roosat süda. Kuna läheneb Sõbrapäev siis võiks pisikesed südamed heegeldada ka kingituseks. Neid on imelihtne valmistada ja minu arust on need väga nunnud.

Mina heegeldasin heegelnõelaga nr. 4 ja selle juurde siis tuleb valida õige paksusega soovitud värvi lõng.

Heegelda 8 ahelsilmust. Esimese rea heegeldamisel jäta üks ahelsilmus vahele ja hakka heegeldama 2 silmusest igasse silmusesse üks kinnissilmus. Pööra töö ümber ja tee jällegi 7 kinnissilmust. Kokku pead saama kinnissilmustega ridu 7. Ridade heegeldamisel pea meeles seda, et esimene silmus on ahelsilmus. Seejärel tee 7 kahekordset sammast kõik ühte (ääre keskmisesse) auku. Kinnita kinnissilmusega ääre servast ning tee jällegi 7 kahekordset sammast teise ääre keskele. (fotol on need kohad väga ilusasti näha). Nüüd peakski moodustuma süda. Jätka järgmist rida ühekordsete sammastega järgnevalt – 7 sammast igasse silmusesse üks, südame alumisse ossa ühte silmusesse ühekordne sammas, kahekordne sammas, ühekordne sammas, 7 sammast igasse silmusesse üks, südame kaarega osasse tee igasse silmusesse kaks ühekordset sammast. Vaid südame ülemise osa keskele tee üks kinnissilmus.

Heegelda kaks ühesugust süda ja seejärel heegelda need omavahel kinnissilmustega kokku. Mina kaunistasin südamed veel lillekesega ning riputamiseks tegin pisikese pärlitest keti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar