kolmapäev, 18. jaanuar 2012

Linik "vanaema ringi" tehnikaga


Vaja läheb:
  • punane lõng
  • tumeroosa lõng
  • roosa lõng
  • valge lõng
  • heegelnõel nr. 10

Kui valid paksema lõnga (millel on pakil kirjas, et seda lõnga saab kasutada heegelnõelaga nr. 10) võid kohe heegeldamist alustada. Kui aga sellist lõnga pole, nagu ka minul oli, tuleb lõng topelt kerida. Alustuseks keera lõng näpu ümber ja sellest ringist läbi heegeldades teed esimesed silmused. Eelis on sellise alustamise viisil see, et pärast saab lõngast tõmmates keskele jääva augu täiesti kaotada.
Liniku heegeldasin juba ammu tuntud "vanaema" stiilis mustriga, mida tavaliselt kasutatakse pisikeste ruutude heegeldamiseks. Mina tegin ringi kujulise liniku. Kasutatud on nelja erinevat silmuse tüüpi - ahelsilmus, sammas, aassilmus, kinnissilmus. Esimesel ringil tegin 2 sammast 1 ahelsilmuse jne. Kokku 6 korda.
Teisel ringil liikusin aassilmuse abil esimese ahelsilmuseni ja seal vahetasin ühe punase lõnga tumeroosa vastu. Heegeldasin igasse ahelsilmuse vahesse järgmiselt: 2 sammast 1 ahelsilmus 2 sammast 1 ahelsilmus ja liigun järgmisesse ahelsilmuse auku.


Nagu kõigil järgmistelgi ridadel liikusin aassilmustega esimese ahelsilmuseni (rohkem seda enam ei korda) ja vahetan lõnga värvi seekord siis tumeroosaks. Kolmandal real heegeldasin igasse ahelsilmuse auku 3 sammast 1 ahelsilmuse. Neljandal real vahetan ühe tumeroosa värvi heleroosa vastu. Igasse ahelsilmuse auku heegeldan 3 sammast 1 ahelsilmus 3 sammast 1 ahelsilmus jne. Viies ja kuues rida tuleb heegeldada ühtemoodi. Igasse ahelsilmuse auku 3 sammast 1 ahelsilmus. Viies rida on üleni roosa ja kuuendale reale tuleb lisada valge lõng.
Seitsmes rida on üleni valge. Heegeldada tuleb järgmiselt: ühte ahelsilmuse auku 3 sammast 1 ahelsilmus 3 sammast 1 ahelsilmus järgmisesse 3 sammas 1 ahelsilmus ning siis jälle algusest.
8 rida valge punasega - 3 sammast 1 ahelsilmus (igasse ahelsilmuse auku)
9 rida punane  - 3 sammast 1 ahelsilmus (igasse ahelsilmuse auku)
10 rida punane tumeroosaga - 3 sammast 1 ahelsilmus (igasse ahelsilmuse auku)
11 rida tumeroosa - 3 sammast 1 ahelsilmus 3 sammast 1 ahelsilmus (igasse ahelsilmuse auku), teises 3 sammast 1 ahelsilmus, kolmas 3 sammast 1 ahelsilmus ja siis algusest uuesti.
12 rida - tumeroosa igasse silmusesse heegeldasin ühe kinnissilmuse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar